Møllerkringle
1 DL MÆLK
1 NIP SALT
½ SPSK. SUKKER
1 ÆG
50 GÆR
100 GR. EGESKOV MØLLE MEL
150 GR. MEL ( måske lidt mere)
175 GR. KOLDT SMØR Rulles ind i dejen
Fyld:
50 gr smør
2 spsk. Farin
100 gr marcipan
50 gr. Rosiner
50 gr. Mandler (hakkede)
Evt. lidt Æblemos.
Dejen: Alt blandes sammen på nær smør.
Rulles ud til str. Ca. 20*40 cm og smørret skæres i tynde skiver og lægges på halvdelen af dejen og foldes.
Rulles ud igen og foldes sammen i tre lag, gentag dette en gang til.
Nu rulles dejen ud til en lang strimmel ca 15* 50 cm
Fyldet røres sammen og smøres på midten, fold siderne ind,
Dejen formes til kringle
Stilles til hævning i mindst 30 min. Pensles med æg og strøs med Perlesukker.
BAGES v. 200 gr. i ca. 20 min.
Velbekomme