Fastelavnsboller
25 gr. Gær
1½ dl. Mælk
1 æg
1 spsk. Sukker
1 nip salt
100 gr egeskov møllemel
250 gr mel
100 gr blødt smør
225 gr koldt smør
FYLD: kagecreme( koldrørt med pulver),
remonce : marcipan, sukker og smør røres sammen
eller man kan bruge hindbærmarmelade eller æblemos, evt. en blanding efter egen smag.
Gær, mælk, æg, sukker, salt røres sammen, møllemel, blødt smør og ca. halvdelen af melet tilsættes
Æltes godt og evt. mere mel tilsættes.
Rulles ud til en stor firkant og det kolde smør skæres med ostehøvl og lægges på midten af stykket –
Dejen foldes sammen så der er 3 lag dej
Rulles atter ud til en firkant og foldes igen i 3 lag
Rulles ud en gang til og foldes igen i 3 lag
Sidste udruldning og klar til brug
Skæres i firkanter ca. 15 stk.
Fyld lægges på og dejen foldes om dette. Lægges med sammenføjningerne ned på pladen
Hæver i ca. ½ time og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min.
Velbekomme