Groft æblebrød

aeblebroed
50 GR. HAVREGRYN
50 GR KNÆKKEDE HVEDEKERNER
1½ DL. VAND
2 ÆBLER store eller 4 mindre
2 DL. ÆBLEMOST
25 GR. GÆR
1 TSK. SUKKER
1 TAK. SALT
100 GR Egeskov mølle mel
450 gr. Hvedemel(gem lidt til at forme med)

Vejledning:

Kerner, vand og havregryn koges sammen
Æblerne rives og blandes med grøden
Æblemost/juice og gær røres sammen og røres i grødblandingen
Tilsæt salt, sukker egeskov mel og næsten alt hvedemelet og æltes godt(15 min på maskine)
Sættes til hævning i ca. 45 min et lunt sted
Formes til et aflangt brød og hæver igen ca. 30 min.
En jerngryde sættes i ovnen og varmes op til 250 gr.
Der drysses 2 spsk. Mel i den varme gryde og dejen lægges forsigtigt heri og låget lægges på
Sættes i ovnen og bager i 40 min
Tag låget af gryden og bag i yderligere 10 min v. 200 gr.

Velbekomme

Egeskov Mølle - Grønnebjergvej 1 A - 5772 Kværndrup
Copyright © 2017 Egeskov Mølle. Alle rettigheder reserveret.