Hveder - bagt med Egeskov Møllemel

hveder

25 gr. Gær
1½ dl. Lunken mælk
1½ dl. Lunken vand
1 æg
2 spsk. Rørsukker
1 tsk. Salt
200 gr. Egeskov mølle mel
325 – 375 hvedemel
40 gr. Blødt smør

1. Udrør gæren i den lune væske
2. Tilsæt æg, salt og sukker
3. Rør fuldkornsmelet i og rør 10 min på maskinen
4. Tilsæt smørret
5. Tilsæt melet gradvis i dejen. Gem lidt til at forme bollerne med.
6. Hæver i ca. 1 time
7. Form 12 – 14 boller og sæt dem med ca. 2 cm mellemrum.
8. Sættes til hævning igen i ca. ½ time
9. Bag bollerne på midterste ovnribbe ca. 20 min. Ved 200 gr.
10. Flæk de afkølede boller og rist dem lige før servering.

Velbekomme

Egeskov Mølle - Grønnebjergvej 1 A - 5772 Kværndrup
Copyright © 2017 Egeskov Mølle. Alle rettigheder reserveret.